Regressietherapeut Rob van Aert

Onzekerheid (2)

Thea (25) is een vrouw met een normale intelligentie die zonder problemen de Mavo heeft afgerond. Ondanks dat is ze al haar hele leven bang dat mensen haar dom of achterlijk zullen vinden.

Tijdens een sessie ervaart ze zich als een jong doofstom meisje in een leven in de zeventiende eeuw. Haar omgeving heeft niet door dat ze niet kan horen en beschouwt dat kind dat alleen maar onverstaanbare klanken uitstoot, als achterlijk. Tot overmaat van ramp komt rond haar vijfde jaar haar moeder te overlijden, een gebeurtenis waar ze niets van begrijpt. Ze komt dan onder de hoede van een keukenmeid die haar als oud vuil behandelt. Rond haar 18e kan ze de voortdurende vernederingen niet langer verdragen en ze vlucht het bos in, waar ze verdwaalt en uiteindelijk van kou en uitputting sterft.

Thea begrijpt dat ze haar angst om dom of achterlijk gevonden te worden uit het vorige leven heeft meegenomen en dat dit in haar huidige bestaan niet meer klopt. Dit inzicht voelt meteen al heel bevrijdend.

pijl naar links pijl naar rechts

© 1999 - 2017 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming. Bijgewerkt op 28 juli 2017.