Regressietherapeut Rob van Aert

'Ik laat me gebruiken' / chronische vermoeidheid

galeislavenTina (medio 20) heeft geen geweldig zelfbeeld en heeft altijd al het gevoel dat ze door mensen gebruikt wordt. Dat geldt zowel voor haar relaties met mannen, die nooit langer duren dan een maand of drie, als voor andere relaties, vooral in haar werk. Ze heeft ook problemen met haar gezondheid. Sinds ze rond haar twintigste begon te werken heeft ze last van rugklachten en is ze chronisch moe. Daarnaast heeft ze moeite met gezag, vooral als ze beoordeeld wordt. Sinds een paar weken heeft ze tevens last van pijn in haar bovenarmen.

Tijdens een sessie komt ze terecht in het leven van een Romeinse galeislaaf. Hij is begin 20 en zit aan zijn enkels vastgeketend. De slaven zien nooit de zon. Als een van hen onvoldoende presteert volgt er straf in de vorm van zweepslagen en onthouding van eten of in het ergste geval overboord gegooid worden. Rond zijn drieëntwintigste sterft de man van uitputting op zijn 'werkplek'.

Tina begrijpt dat ze het leven van deze slaaf nooit heeft losgelaten en dat het grootste deel van haar problemen hiermee samenhangt. Dit inzicht voelt direct al als een enorme bevrijding. Een paar maanden later meldt ze dat ze zich een stuk sterker voelt en dat al haar klachten zijn verdwenen.

pijl naar links pijl naar rechts

© 1999 - 2022 Teksten en/of afbeeldingen van deze website mogen uitsluitend worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt met mijn voorafgaande toestemming.